slika vnetje mehurjaČe ste že kdaj doživeli vnetje mehurja, ga verjetno nočete doživeti nikoli več. Ljudje se s tem problemom spopadajo na različne načine, od zaužitja različnih pripravkov, čajev in drugih sestavin, ki pomagajo lajšati simptome, ki jih povzroča vnetje mehurja . Vendar je včasih dosti boljša preventiva kot zdravljenje, zato je priporočljivo vedeti kaj povzroča vnetje mehurja, zato, da se mu lahko v prihodnosti izognemo. Ali je to v celoti možno? Niti ne. Vendar lahko možnosti, da se nam pojavi. še posebej takrat, ko ga najmanj želimo, omilimo.

Na splošno je vnetje mehurja dosti bolj pogosto pri ženskah kot moških. Pa ne zato, ker bi imele pomanjkljivo higieno, temveč zato, ker imajo krajši sečevod, so pa tudi bolj izpostavljene prehodu bakterij iz okoliških regij.

Vnetje mehurja je smatrano predvsem kot nadležno in v večini primerov ni nekaj, kar bi se razvilo v težjo bolezen. Ponavadi, če smo skrbni in pravočasni, bomo sami pozdravili vnetje. Če ne, nam je vedno na voljo zdravnik, ki bo vsekakor lahko nadzoroval morebitno širjenje vnetja. V redkih primerih, predvsem ko gre za zanemarjanje samega sebe, pa lahko pride do hujših posledic. Vnetje mehurja se prenese na ledvice in jih lahko tudi trajno poškoduje. Zato nikakor ne odlašajte z zdravljenjem, ko boste zaznali, da imate vnetje.vnetje-mehurja

Če se boste odločili za obisk zdravnika, lahko pričakujete da vam bo predpisal antibiotike, saj vnetje v večini primerov povzročajo baterije.

Lahko pa ukrepate tudi sami. Posušene brusnice ali pa kapsule na osnovi brusnic so na voljo v večini lekarn, zadnje čase pa so začeli ponujati tudi brusnični sok, ki je na voljo tudi v trgovinah.

Moram reči, da je izbira ali se odločimo za antibiotike kar resna, zato bi priporočil, da se odločite hitro, vendar s previdnostjo, saj uporaba antibiotikov le ni tako nedolžna zadeva. Imejte pa seveda v mislih resnost okužbe mehurja.

Ste že doživeli to neprijetno zdravstveno stanje in ali ste ga uspešno pozdravili?

 

 

Če imate težave s prostato, kontaktirajte:

A. Vogel


Email:


nasveti@farmedica.si


Telefon za dodatna vprašanja:


01/5240-216


Ponedeljek - petek 08:00-16:00


Spletna stran: A.Vogel